Verken de Historische 'Ende Reestdal' Wandelroute

De wandelroute 'Ende Reestdal' neemt je mee op een reis door de tijd terwijl je de rijke geschiedenis van Boerderij ’t Ende en het betoverende Reestdal ontdekt. Dit erf behoort tot de oudste van het gebied en heeft een boeiende geschiedenis die teruggaat tot 1458.

In dat jaar wordt voor het eerst melding gemaakt van Johan Alberts, die bij 't Ende palingfuiken in de Reest had. Het erf was gelegen aan de rand van het Reestdal, aan het einde van de buurtschap De Stapel. Deze naam heeft een duidelijke oorsprong: het erf markeerde het einde van De Stapel en de poort naar het Reestdal.

Bij het stichten van dit erf op een grote zandkop werd slim gebruik gemaakt van het landschap, wat resulteerde in een aanzienlijk stuk akkerland. Dit bood de eigenaren veel ruimte voor verschillende activiteiten. Uit een inventarisatie uit 1792 blijkt dat 't Ende destijds maar liefst honderd schapen, dertig koeien, negen varkens en vijf paarden had.

Vandaag de dag kun je deze historische wandelroute volgen en je voorstellen hoe het leven er hier vroeger uitzag. Wandel langs de plek waar de palingfuiken waren, ontdek de prachtige omgeving van het Reestdal en bewonder het erf dat door de eeuwen heen is gevormd door mens en natuur. De 'Ende Reestdal' wandelroute biedt niet alleen een glimp van het verleden, maar ook een unieke ervaring in het heden, omringd door de natuurlijke schoonheid van dit tijdloze landschap.

Bekijk de wandelroute | Print / PDF