Activiteiten in en om IJhorst

Landschapspark Striks Erve biedt een oase van rust, maar dat betekent niet dat de omgeving niet vol avontuur zit. IJhorst heeft een schat aan activiteiten voor jou in petto. Of je nu wilt genieten van schilderachtige fietstochten door de adembenemende natuur, snuffelen op een levendige maandmarkt, of de kinderen plezier wilt laten beleven met wateractiviteiten op Recreatieterrein de Zwarte Dennen, hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen.

Maandmarkt

Elke eerste zaterdag van de maand (van april tot oktober) verandert het prachtige IJhorst in een levendige, kleurrijke wereld. De maandmarkt, die geopend is van 8:00 tot 13:00 uur, biedt een schat aan mogelijkheden om te ontdekken. Hoewel de tijden soms variëren vanwege de vroege aankomst van 'vaste standhouders', is de markt zowel een rommelmarkt als een vlooienmarkt. Hier vind je een overvloed aan antiek, brocante en curiosa. Bovendien biedt de wisselende brasserie elke maand een nieuwe culinaire ervaring. Let op: de toegankelijkheid met de auto kan een uitdaging zijn, dus we raden aan om de auto elders te parkeren. Gelukkig is er parkeergelegenheid beschikbaar op een nabijgelegen weiland tegen een kleine vergoeding van € 2,00 per auto, waarvan de opbrengst lokale verenigingen ondersteunt.

Hondenspeelbos in Staphorster bos

Als je jouw vakantie viert met je trouwe viervoeter, dan is een bezoek aan ons hondenspeelbos in het Staphorster Bos een must. Boswachterij Staphorst is een adembenemend natuurgebied dat door velen wordt bezocht. Hier kun je genieten van prachtige wandel- en mountainbikeroutes. In het hondenspeelbos mogen honden vrij rondlopen, wat zorgt voor sociale interactie met andere honden en veel plezier. Zodra je het speelbos verlaat, is het echter vereist om je hond aangelijnd te houden om overlast te voorkomen en andere dieren in het bos niet te verstoren. Op deze manier wordt de harmonie in de natuur bewaard, waardoor iedereen kan genieten van het betoverende landschap en de inheemse fauna.

Beleefpad & Speelvijver Zwarte Dennen

Bij Recreatieterrein de Zwarte Dennen ontvouwt zich een waar paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers. Deze idyllische waterplas, gelegen in de prachtige boswachterij Staphorst, biedt een uitnodigende plek om te ontspannen en plezier te hebben. Ontdek zandstrandjes die speciaal zijn ontworpen voor de allerkleinsten, en geniet van uitgestrekte speel- en ligweides waar je kunt picknicken of zonnebaden. Het terrein is goed uitgerust met toiletten en een handige kiosk waar je smakelijke hapjes en verfrissende drankjes kunt verkrijgen. Met slechts een korte 8 minuten rijden is deze plek zeker de moeite waard om te verkennen en te ervaren.

Heuveltjesbosbad in Balkbrug

Het Heuveltjesbosbad in Balkburg, het mooiste openluchtzwembad van Overijssel, staat al sinds 1937 in een betoverende omgeving. Dit bad biedt verschillende baden omringd door weelderig bosrijk terrein. De deuren van het zwembad gaan op zaterdag 29 april open en zullen gevierd worden met een feestelijke start! Mis deze opwindende dag niet, kom je ook?

Wijngoed de Reestlandhoeve

Aan de grens van Drenthe en Overijssel ligt het prachtige familiebedrijf Reestdal. Dankzij de zanderige, goed doorlatende bodem vol ijzerroer is dit gebied uitermate geschikt voor druiventeelt. Deze bijzondere omstandigheden resulteren in de perfecte groeiomstandigheden voor druiven, en dit proef je terug in de heerlijke wijnen die hier worden geproduceerd.

Wijngoed de Reestlandhoeve biedt een scala aan activiteiten om je wijnervaring te verrijken. Verken de wijnwinkel met verschillende soorten wijnen, proef en beleef de smaken in levenden lijve, en ontdek zelfs hoe je een heuse wijnboer kunt worden. Laat je smaakpapillen genieten en wees welkom voor een onvergetelijke ervaring op slechts 7 minuten rijden van ons park!

Museum Staphorst 

Staphorst is een unieke gemeente door de vele tradities, gewoontes, boerderijen en klederdracht. Hierdoor biedt het museum de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden te ontdekken.
openingstijden zijn:
1 april t/m 31 oktober 2023: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
1 november t/m 23 december 2023: woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Museum is gesloten op:
8 maart 2023, Biddag
7 april 2023, Goede Vrijdag
18 mei 2023, Hemelvaartsdag
1 november 2023, Dankdag
25 en 26 december, Kerstdagen

Prijs voor volwassenen is € 7,00 per persoon. Voor kinderen tussen 6-12 is het € 4,50 per kind (maximum € 25,00 per gezin). 
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Museum de Wemme

De Wemme is een cultuurhistorie streek en handkarrenmuseum aan de rand van het dorp Zuidwolde in Drenthe. 

Ook dit jaar is er weer een  nieuwe expositie en wel 'Eet Smakelijk!?', de Nederlandse maaltijd van Steentijd tot nu. Ook vindt je bij ook jaarlijks een nieuwe selectie uit de grootste verzameling handkarren Nederland. 

Het museum De Wemme gaat open op 31 maart 2023. De openingstijden zijn:
april-mei en oktober alle dagen van 13.30 tot 17.00
juni-juli-augustus-september van dinsdag tot vrijdag van 10;00 tot 17;00 en zaterdag tot zondag van 13;00 tot 17:00

Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen ligt in de Nederlandse provincie Overijssel. Het park bestaat uit twee gebieden die samen verbonden zijn door een "Mainstreet" waar je winkels en restaurants kan bezoeken.
Er zijn 30 attracties te vinden op het park waarvan er 2 achtbanen. De prijzen van de tickets verschillen van € 14.50 tot € 23.50. 

Plopsa Indoor Coevorden

Het leukste pretpark voor het hele gezin is Plopsa Indoor Couvorden, Hier heb je veel verschillende activiteiten en belevenissen zoals: disco, springen tussen dansende fonteinen, klimbossen, kunstjes met Bumba en nog veel meer. Bij lekker weer is er ook een buitengedeelte.

Er worden verschillende Meet & Greets gehouden met de favoriete Studio 100-figuren.
Openingstijden zijn elke dag van 10:30 tot 17:00 en in de vakanties van 10:00 tot 17:00
Prijs t/m 99 cm € 13,50 en vanaf 100 cm € 27,50 p.p.