Activiteiten in en om IJhorst

 

Greensloos Kunst Verkennen

Ieder jaar kan je 'Grensloos Kunst Verkennen', er wordt altijd een wandeling verzorgd waar je kunst in de natuur kan verkennen. Bij het lopen van de kunstroute vind je kunst van maarliefst 23 internationale en landelijke kunstenaars! Het werk van de kunstenaars is te zien op een groot aantal locaties in en om de dorpen De Wijk en IJhorst en het tussenliggende Reestdal. Voor veel van de exposerende kunstenaars is de natuur een belangrijke inspiratiebron.

Op vijf locaties in het landschap vind je werken van Daniella Rubinovitz, Meg Mercx en Rob Verwer langs de Reest, van Herman Lamers ín de Reest, en van Rolina Nell op een eilandje bij de Reest.

In drie binnenlocaties is werk te zien dat direct geïnspireerd is op het Reestlandschap: Angela Smit verbeeldt de omgeving met natuurlijke materialen; Charlotte Caspers exposeert panelen met de kleuren van de Reest als uitgangspunt en Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk van AtelierNL werken met materialen uit de bodem van onze regio.

Op verschillende routedagen kan je met kunstenaars in gesprek gaan.

Dit jaar loopt er een fotoproject: bezoekers kunnen foto’s van henzelf of iemand anders bij een kunstwerk insturen. De maker van de mooiste foto wint een kunstwerkje. Voor de jeugd is er een speurtocht langs de verschillende kunstwerken. 

Op de website kan je meer informatie over de wandeltocht en de activiteiten er om heen verkennen.

Maandmarkt

Elke zaterdag van de maand is er een gezellige maandmarkt in het prachtige IJshorst. De markt is geopend van 8.00 tot 13:00. Tijden kunnen wisselen door de vroege ‘vaste standhouders’.

De markt word ook wel gezien als rommelmarkt/vlomarkt. Op de markt vind je veel antiek, brocante en curiosa. Er is ook een brasserie die elke maand wisselt.

De toegankelijkheid met de auto is niet goed, daardoor is  het niet mogelijk de auto overal bij te houden. Parkeren in de woonstraten is niet toegestaan tijdens de markt. Voor de bezoekers is parkeren mogelijk op het weiland. Kosten voor parkeren zijn €1,50 p auto.

Hondenspeelbos in Staphorster bos

Ben je samen met je hond op vakantie? Neem dan een bezoekje aan ons hondenspeelbos in het Staphorster bos. Boswachterij Staphorst is een prachtig natuurgebied dat door veel mensen wordt bezocht. Ook zijn er mooie wandel en mountainbikeroutes te vinden.

Honden mogen los lopen in het Hondenspeelbos omdat dit beter is voor de sociale interactie met andere honden. Zodra er verder gewandeld wordt buiten het speelbos om, wordt er wel verwacht de honden aan de lijn te houden. Dit doen we om overlast te voorkomen en de andere dieren in het bos niet te storen. Op die manier kan iedereen genieten van de omgeving en de dieren.

Beleefpad Zwarte Dennen

Recreatieterrein Zwarte Dennen is een waterplas in de boswachterij Staphorst. Hier kun je onder andere heerlijk spelen en zwemmen. Het beschikt over zandstrandjes die geschikt zijn voor de allerkleinsten. Op de speel- en ligweides kan je lekker picknicken of zonnen.

Op het terrein zijn er toiletten aanwezig en een kiosk waar hapjes en drankjes gekocht kunnen worden. Het ligt op 8 minuten rij afstand en is zeker de moeite waard om het te bezoeken. 

Heuveltjesbosbad in Balkbrug

Het mooiste openluchtbad van Overijssel in Balkburg is het Heuveltjesbosbad. Het zwembad bestaat al sinds 1937 en heeft een prachtige omgeving met meerdere baden midden in het bos.

1 april 2022 start de online voorverkoop van een abonnement voor het seizoen, deze kan je aanschaffen tot en met 15 april 2022. Zaterdag 30 april openen de deuren van het zwembad. Er wordt een feestelijke dag van gemaakt! Ben jij er ook bij?

Wijngoed de Reestlandhoeve

Op de grens van Drenthe en Overijssel ligt het Prachtige familiebedrijf Reestdal.
Reestdal heeft een zanderig en waterdoorlatende grond. Doordat de grond vol zit met ijzerroer is het ideaal voor druiventeelt. Dit alles zorgt voor de beste conditie van de druiven en dat proef je terug in de wijnen.

Er worden 3 activiteiten aangeboden. Zo is er een wijnwinkel waar verschillende soorten wijnen te zien zijn, ook kun je de wijn zelf proeven en beleven, ten slotte kun je zelf een wijnboer worden.
Proef en ervaar het zelf, je bent van harte welkom! (7 minuten rijafstand) 

Museum Staphorst 

Staphorst is een unieke gemeente door de vele tradities, gewoontes, boerderijen en klederdracht. Hierdoor biedt het museum de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden te ontdekken.
openingstijden zijn:
1 april t/m 31 oktober: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
1 november t/m 4 april 2022: woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Museum is gesloten op:
9 maart, Biddag
15 april, Goede Vrijdag
26 mei, Hemelvaartsdag
2 november, Dankdag
25 en 26 december, Kerstdagen

prijzen voor volwassenen is €6,00. Voor kinderen tussen 6-12 is het €4,00. 
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Museum de Wemme

De Wemme is een cultuurhistorie streek en handkarrenmuseum aan de rand van het dorp Zuidwolde in Drenthe. Na een verbouwing in 2021 zijn we weer terug met een vernieuwd museum.

Ook dit jaar is er weer een  nieuwe expositie over de "kleinste kamertje" waarin je de ontwikkelingen van hunebedhouders kan zien. Ook vindt je bij ook jaarlijks een nieuwe selectie uit de grootste verzameling handkarren Nederland. 

Het museum De Wemme gaat open op 1 april 2022. De openingstijden zijn:
april-mei en oktober alle dagen van 13.30 tot 17.00
juni-juli-augustus-september van dinsdag tot vrijdag van 10;00 tot 17;00 en zaterdag tot zondag van 13;00 tot 17:00

Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen ligt in de Nederlandse provincie Overijssel. Het park bestaat uit twee gebieden die samen verbonden zijn door een "Mainstreet" waar je winkels en restaurants kan bezoeken.
Er zijn 30 attracties te vinden op het park waarvan er 2 achtbanen. De prijzen van de tickets verschillen van €18.50 tot €23.50. 

Plopsa Indoor Coevorden

Het leukste pretpark voor het hele gezin is Plopsa Indoor Couvorden, Hier heb je veel verschillende activiteiten en belevenissen zoals: disco, springen tussen dansende fonteinen, klimbossen, kunstjes met Bumba en nog veel meer. Bij lekker weer is er ook een buitengedeelte.

Er worden verschillende Meet & Greets gehouden met de favoriete Studio 100-figuren.
Openingstijden zijn elke dag van 10:30 tot 17:00 en in de vakanties van 10:00 tot 17:00
Prijzen verschillenden tussen de 10,99  en 19,99.